Praten met uw kind over alcohol, drugs, gokken of gamen


Is het normaal om drugs te gebruiken?

In Nederland heerst soms het idee dat drugsgebruik normaal is, maar is dit wel zo? Dat wordt uitgelegd in bovenstaande animatie. 

Wil je meer weten over normalisering van drugsgebruik in Oost-Brabant? In 2021 is er door meer 11.00 jongeren een vragenlijst ingevuld over normalisering van drugsgebruik. De belangrijkste resultaten van het onderzoek vind je in de infographic. 

Wat is SKIP?

Het lijkt alsof drugs steeds normaler wordt gevonden en het gebruik toe neemt. De gemeenten in de politieregio Oost-Brabant, de GGD Hart voor Brabant, de GGD Brabant Zuidoost en Novadic-Kentron hebben hun krachten gebundeld in een regionaal project ‘SKIP' dat in 2021 van start is gegaan. SKIP heeft als doel om drugsgebruik onder jongeren van 16 t/m 27 jaar in de regio Oost-Brabant te denormaliseren. 

Meer informatie

Informatie over drugs 

Het is belangrijk om als ouder op de hoogte te zijn zodat je goed uit kan leggen waarom je liever niet wil dat je kind drugs gaat gebruiken. 

Goede en betrouwbare informatie over drugs vind je op www.drugsinfo.nl 

Praten met je kind 

Praten met je kind over middelengebruik is belangrijk in de opvoeding, maar dit is soms ook lastig. Wil je hier graag meer over leren en tips krijgen over hoe je moeilijke onderwerpen bespreekbaar kunt maken met je kind? 

Doe dan hier de (gratis) curus 'Praten met uw Kind'. 

Maak jij je zorgen over het drugsgebruik van je kind? 

Elke werkdag kun je bellen met de informatie- en advieslijn over alchohol, drugs, gamen en gokken van Novadic-Kentron op 073-6899090 (optie 2). 

Of chat anoniem met een medewerker uit de verslavingszorg en ontvang een persoonlijk advies.