Voor ouders


Daniëlle Ketelaars en Giulieta Nalbandyan, deelnemers van de werkgroep Communicatie, hebben bovenstaande, laagdrempelige interventie voor ouders die moeilijker te bereiken zijn ontwikkeld. De interventie is in de vorm van een korte anmiatie gemaakt. 

Tijdens deze korte interventie worden ouders meegenomen in de huidige stand van normalisering. Is het normaal om drugs te gebruiken? En hoe kunnen ouders reageren op hun kinderen die dit normaal vinden? Het doel van de interventie is het versterken van de ouderrol zodat kinderen de mening van hun ouders meenemen in de uiteindelijke overweging om wel of geen drugs te gebruiken.

Zet de ouderinterventie in binnen jouw netwerk

Via onderstaande toolbox kun je teksten voor social media, een nieuwsbericht op een website of voor in een nieuwsbrief vinden. Deze hoef je enkel te kopiëren en te plakken. Op de landingspagina https://www.skipdietrip.nl/ouders kunnen ouders en verzorgers meer informatie vinden over de interventie.


DOWNLOAD TOOLBOX (205MB) 
 

Feiten en Fabels

De SKIP monitor biedt veel inzichten die ons verder kunnen helpen om te informeren over drugs en denormalisering van drugs. Met deze inzichten willen we een aantal hardnekkige fabels uit de wereld helpen door de videoreeks 'SKIP feiten en Fabels'. 

Aflevering 1: SKIP feiten en Fabels: jongeren die géén alcohol drinken, gaan eerder drugs gebruiken.

Aflevering 2: SKIP feiten en Fabels: als ouders drugs gebruik afkeuren, wordt het juist voor kinderen interessant om drugs te gaan gebruiken?

SKIP factsheets 

Er zijn twee factsheets ontwikkeld die ouders helpen in het praten met hun kind(eren) over alcohol en uitgaan. Deze zijn hier te downloaden: 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.