Voor ouders


Daniëlle Ketelaars en Giulieta Nalbandyan, deelnemers van de werkgroep Communicatie, hebben bovenstaande, laagdrempelige interventie voor ouders die moeilijker te bereiken zijn ontwikkeld. De interventie is in de vorm van een korte anmiatie gemaakt. 

Tijdens deze korte interventie worden ouders meegenomen in de huidige stand van normalisering. Is het normaal om drugs te gebruiken? En hoe kunnen ouders reageren op hun kinderen die dit normaal vinden? Het doel van de interventie is het versterken van de ouderrol zodat kinderen de mening van hun ouders meenemen in de uiteindelijke overweging om wel of geen drugs te gebruiken.

Zet de ouderinterventie in binnen jouw netwerk

Via onderstaande toolbox kun je teksten voor social media, een nieuwsbericht op een website of voor in een nieuwsbrief vinden. Deze hoef je enkel te kopiëren en te plakken. Op de landingspagina https://www.skipdietrip.nl/ouders kunnen ouders en verzorgers meer informatie vinden over de interventie.


DOWNLOAD TOOLBOX (205MB) 
 

SKIP factsheets 

Er zijn twee factsheets ontwikkeld die ouders helpen in het praten met hun kind(eren) over alcohol en uitgaan. Deze zijn hier te downloaden: 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.