Social media

Jongeren zijn jong en ze willen wat. Helaas kan drugs hier ook onder vallen. Toch is er nog een grote groep niet-gebruikers en twijfelaars die nog nooit drugs gebruikt hebben. Hoe zorgen we dat zij blijven besluiten niet te gebruiken? Daar draait SKIP om. Social media speelt hier een grote rol in. 

Communicatiecampagne

Deze zomer zijn we gestart met een communicatiecampagne op de social media platforms in samenwerking met communicatiebureau Jong & Je Wil Wat, die specifiek ervaring hebben met jongerencommunicatie. 

In deze campagne ligt de focus op twee doelgroepen; enerzijds de professionals (van jongerenwerker tot aan voetbaltrainer) en anderzijds de jongeren zelf (en dan wel de niet-gebruikers en twijfelaars). De professionals bieden we in deze campagne handvatten om het gesprek over (de denormalisering van) drugs te starten. Aan jongeren hopen we op een positieve en aansprekende manier te laten zien dat het juist normaal is als je geen drugs gebruikt.

En een succesvolle campagne werkt alleen als we de doelgroep écht weten te bereiken. Daarom hebben we samen met jongeren zelf ideeën bedacht voor de social media advertenties. De eerste pizzapowersessie om ideëen op te doen hiervoor stond gepland op 18 april. 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.