Denormaliseren doe je zo: hét leukste congres over drugspreventie

Het lijkt alsof drugs steeds normaler wordt gevonden en het gebruik toeneemt. Net zoals bijvoorbeeld de criminaliteit, de (verkeers)veiligheid en de milieudelicten die hier mee samenhangen. Denormaliseren van drugs is hierdoor extra belangrijk. 

Maar, hoe doe je dat? Wat is denormalisering? En hoe spelen je brein, gedrag en communicatie hier een rol in? Het leukste congres over drugspreventie leert je hier meer over; of je het nu bekijkt vanuit volksgezondheid, veiligheid of een ander oogpunt. Ben jij klaar om je eigen kennis bij te spijkeren over het denormaliseren van drugs? Schrijf je dan nu in via het officiële inschrijfformulier en verzeker je plek.

Praktische informatie

Het leukste congres over drugspreventie vindt plaats op woensdag 17 april in congrescentrum 1931 te ’s-Hertogenbosch van 09:30 tot 16:30 uur. 

De deelnamekosten zijn slechts €99,- per persoon. Meld je aan en verzeker je plek op het Leukste congres over drugspreventie!

Accreditatie is aangevraagd bij het NIP K&J/NVO-OG. Voor accreditatiepunten bij SKJ kun je na afloop van het congres het bewijs van deelname in je SKJ-dossier invoeren.

Programma

Je komt naar ons congres om meer te leren over hoe je brein, gedrag en communicatie een rol spelen bij de denormalisering van drugs. We presenteren met trots een deel van ons programma waarin dit thema centraal staat. 

09.15 uur 
Kom binnen, er is koffie en thee. Zoek na registratie je plek;

10.00 uur 
Welkom! Het leukste congres over drugspreventie gaat van start;

10.15 - 10.30 uur 
Wethouder van de gemeente Meierijstad en Stuurgroepvoorzitter van SKIP Rik Compagne en Danielle van Pareren projectleider bij SKIP geven je een inkijkje in hoe in Oost Brabant door 32 gemeenten samen gewerkt wordt aan de denormalisering van drugs;

10.30 - 11.15 uur 
Keynotespreker Prof. Dr. Victor A.F. Lamme komt aan het woord

Waarom wordt drugsgebruik zo normaal gevonden? Victor Lamme, hersenonderzoeker en schrijver van onder meer 'De Vrije Wil Bestaat Niet', geeft een kijkje in ons brein en laat zien waarom opinie en gedrag zo sterk worden beinvloed door media, marketing en de wereld om ons heen. Maar ook zal hij laten zien hoe psychologie en hersenwetenschap kunnen worden ingezet om het tij te keren. Leer in deze lezing hoe je met beleid, voorlichting, campagnes, maar ook door wat je zegt en doet kunt drukken op de 'juiste knoppen in het brein'. Zodat drugsgebruik weer wordt gezien voor wat het is: abnormaal en nooit zonder risico. Ontdek daarbij tegelijk hoe je eigen brein in elkaar zit, en lach een beetje om jezelf.

11.15 - 12.00 uur 
Talksafe: welke factoren spelen er mee in de communicatie over drugs? Met een panel gaan we dit vanuit de verschillende kanten belichten. In het panel nemen onder andere deel: 

Anne Sadza
Anne is docent en promovenda bij Radboud Universiteit (Behavioural Science Institute, Communicatiewetenschap). Daarnaast is ze onderzoeker bij Kijkwijzer (NICAM) én onderzoekster naar tieners en risicogedrag in populaire media.

Mathijs de Croon
Mathijs is preventiewerker bij Novadic-Kentron en heeft als expertise de verslavingszorg. 

Hessel de Ree
Hessel is journalist bij Dagblad BN DeStem en De Persgroep Nederland. 

Jens Gigase
Jens is studenten bij het UMC Utrecht en bestuurslid van het studenteninitiatief 'Waar trek jij de lijn'. 

12.00 - 13.00 uur 
Tijd voor een break en goed gesprek tijdens een uitgebreide netwerklunch; 

13.00 - 16.00 uur
Spijker je kennis over drugspreventie bij! De workshoprondes volgen in dit tijdvak, je vindt de opties op de congresworkshopspagina

16.00 - 16.30 uur
We sluiten af met een meet-up, een hapje en een drankje.
 

Heb je vragen? 

Neem contact op met Marja van der Meulen via info@m2support.nl 

DOWNLOAD FOTO'S CONGRES (4,6GB)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.