Doe toch normaal!? Webinar over (de)normalisering van drugsgebruik

Woensdag 15 februari 2023

Doe toch normaal!? Webinar over (de)normalisering van drugsgebruik

Is het gebruik van drugs door jongeren en jongvolwassenen in Brabant genormaliseerd? En wat wordt er precies bedoeld als we het hebben over normalisering?
Normalisering vaststellen gaat verder dan vragen of het normaal is om drugs te gebruiken. Maar hoe stel je dit dan vast, wat beïnvloedt deze norm en wat is de invloed hiervan op het drugsgebruik?
Novadic-Kentron zal tijdens een Webinar (NovaKennis) aandacht besteden aan deze vragen.


Onderzoek normalisering
Voor het Regioproject SKIP heeft Novadic-Kentron samen met de GGD Hart van Brabant en GGD Brabant Zuidoost in de periode oktober 2021 tot en met december 2021 een grootschalig onderzoek uitgevoerd onder jongvolwassenen van 16 tot en met 27 jaar in de regio Oost-Brabant met betrekking tot de normalisering van drugs.

Sprekers
In het webinar gaan Daniëlle Ketelaars (Preventiewerker Novadic-Kentron en onderzoeker SKIP) en Danielle van Pareren (projectleider SKIP) in op de huidige opvattingen over normalisering van drugsgebruik in Brabant en de uitdagingen die daarbij komen kijken.

Voor wie?
Dit webinar is bedoeld voor Iedereen die in zijn of haar werk te maken heeft met jong volwassenen, zoals professionals in de verslavingszorg, preventieteams, eerstelijnshulpverleners / praktijkondersteuners, professionals in het sociaal domein en voor gemeenten.
​​​​​​​
Inschrijven
Schrijf je hier in en ontdek alle ins & outs over (de)normalisering van drugsgebruik. Het webinar is gratis te volgen en je kunt vragen stellen via de chat.

Terug naar nieuwsoverzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.