Brabantse themadag evenementenveiligheid

Donderdag 06 oktober 2022

Op woensdag 5 oktober vond de jaarlijkse themadag evenementenveiligheid plaats in het provinciehuis in Brabant. Na enkele jaren corona kon de dag voor het eerst weer live plaats vinden. 

Brabant heeft een levendige evenementensector. Wanneer we kijken naar de monitor van SKIP dan zien we dat evenementen een van de sectoren is waar bepaalde middelen (zoals XTC), vaker gebruikt worden. In de voorbereiding is het wenselijk goed na te denken hoe je ook bij evenementen denormalisering van drugs teweeg kan brengen. Hiervoor wordt vanuit o.a. SKIP, in samenwerking met de bestuurlijke werkgroep evenementen een leidraad 'drugs & evenementen' opgesteld.

Tijdens de themadag op 5 oktober mochten, Jan Roelands (gemeente Veldhoven), Ronny van Gerven (Regiobureau Integrale Veiligheid Oost-Brabant) en Danielle van Pareren (SKIP) de urgentie voor en eerste countouren van deze leidraad presenteren tijdens een tweetal workshops. Beide workshops duurde 45 minuten. We hadden goed gevulde zalen met meer dan 45 professionals per keer vanuit de evenementenbranche, zoals vergunnungsverstrekkers, bestuurders, organisatoren en handhaving. 

Terug naar nieuwsoverzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.