CASI-Methode Cannabis

Donderdag 24 november 2022

De resultaten van onze monitor hebben uitgewezen dat jongeren het gebruik van cannabis in grote mate normaal vinden. Het is dan ook niet voor niets dat we dit onderwerp (cannabisgebruik) als een van de speerpunten binnen SKIP hebben gekozen. Om te komen tot een goed doordachte interventie die ook echt passend is bij de doelgroep en het onderwerp, hebben we de afgelopen weken een CASI-traject doorlopen. Het CASI-instrument is ontwikkeld door de Rijksoverheid en gericht op het bereiken van gedragsverandering.

Wat heeft dit opgeleverd?
De CASI-groep, met hierin een afvaardiging van communicatiemensen, preventiewerkers en mensen uit het onderwijs en het jongerenwerk, doorliepen met elkaar vier sessies. Deze sessies leverden uiteindelijk 100 ideeën op. Deze ideeën werden door de groep en door de projectorganisatie van SKIP geordend en beoordeeld via de COCD-box methode. 

Gamification
Momenteel wordt gewerkt aan de uitwerking van de communicatieve interventie op basis van gamification gericht op de leeftijd 15-16 jaar. Het doel van deze interventie is om het aantal jongeren dat met cannabis start, te verminderen. Met het spel willen we deze jongeren voldoende vaardigheden (van zelfvertrouwen tot nee kunnen zeggen) meegeven om een keuze te maken om geen cannabis te gebruiken. Deze interventie is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 klaar en zal als pilot starten in het jongerenwerk.

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.