SKIP bij Regionaal Veiligheidsoverleg

Donderdag 24 november 2022

Op donderdag 10 november stond het Regionaal Overleg Veiligheid Oost-Brabant (ROV) voor de burgemeesters, OM, Politie en de beide Veiligheidsregio's in het teken van Evenementveiligheid, waarbij ook SKIP op de agenda stond. Burgemeester Caroline van den Elsen van de gemeente Boekel (lid van de stuurgroep van SKIP) en projectleider SKIP Daniëlle van Pareren gaven een presentatie over het project en de ideëen voor de toekomst en lichtten de monitor toe.

De aanwezige bestuurders kregen de mogelijkheid hun vragen te stellen over het project, maar werden ook uitgedaagd om met elkaar het gesprek aan te gaan over hun persoonlijke normen en waarden ten aanzien van drugsgebruik in relatie tot hun professionele normen en waarden.  

Dat ons project SKIP en het onderwerp Denormalisering Drugsgebruik de aandacht krijgt tijdens een overleg dat voornamelijk gericht is op het Veiligheidsdomein is heel belangrijk. Om stappen te kunnen zetten, is een samenwerking tussen de domeinen Veiligheid en Gezondheid namelijk een absolute must. In de stuurgroep en diverse projecten van SKIP werken we met beide disciplines al samen. Burgemeester van den Elsen sloot de presentatie dan ook af met de oproep aan haar collega-burgemeesters om deze samenwerking ook binnen gemeenten te stimuleren.

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Dank je voor je aanmelding!
We konden u niet inschrijven. Probeer het nog eens.